Zamieszczone przez piramida
CB nie zawsze się sprawdza, antyradar, oprócz tego, że jego używanie jest nie zgodne z prawem, to się nie przyda jak Cie laserową suszarka zgarną
mam na mysli roznice miedzy lewym a prawym nie może/nie powinna byc wieksza niz 0.30 stopni jak i sama w sobie tolerancja koła lewego i oddzielnie prawego nie powinna wykraczac powyżej 0.30 z tego co pamietam (biore z głowy) przod w O2 FL -0.30 tolerancja +/- 0.30 i w drugim to samo, powiem ci że samo pochylenie koła nie wpływa AŻ tak na prowadzenie co kąt WSZ no i sama zbieżnosc. Wiesz w teorii wiem wiele na temat Geometrii w samochodach, gorzej jest tą teorie wytłumaczyc mechanikowi, dla ktorego np: jeśli tolerancja max L/P strona wynosi 0.30 , a na samochodzie jest 0.35 to powie cyt: jezdzic i jezdzic. Wg: mnie juz bardziej inteligentni ludzie z wiekszym pojeciem projektowali te samochody żeby trzymac sie norm fabrycznych i tolerancji, w przypadku grupy VAG niestety te normy same w sobie nie sa czesto zachowywane po wyjezdzie z salonu.
Ciekawostką dla mnie jest również, że pomiar wstępny i końcowy dla osi tylnej był różny mimo, że nic nie było regulowane :roll:
Komentarz